V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Recept za domačo nutelo na zdrav način

V petek (5.2.2016) praznujemo svetovni dan Nutelle. Zato se vsi sladkosnedci tokrat posladkajte z nutelo, ki pa jo naredite kar sami doma, in sicer s sveže prepraženimi lešniki, presnim kakavom v prahu in datlji. Mmmm.

V petek (5.2.2016) praznujemo svetovni dan Nutelle. Zato se vsi sladkosnedci tokrat posladkajte z nutelo oz. z lešnikovim namazom, ki pa ga naredite kar sami doma, in sicer s sveže prepraženimi lešniki, presnim kakavom v prahu in datlji. Mmmmm.

Sestavine

  • 2 skodelici lešnikov
  • 60g temne čokolade (85%, lahko jo zamenjate s tremi jušnimi žlicami presnega kakava v prahu)
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • 3 jušne žlice javorjevega sirupa
  • 5 datljev (po želji, za dodatno sladkost)
  • 05, čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ščep soli

Priprava

Postavite lešnike na pekač in jih popecite na 180 stopinj približno 12 minut, dokler ne porjavijo. Ovijte jih v kuhinjsko krpo in jih močno drgnite, da odstranite lupinico. Nato nad vodno paro stopite čokolado. Mešajte do gladkega. Pustite na strani.

V multipraktiku (priporočamo Nutribullet) zmeljite lešnike, dokler ne dobite lešnikovega masla. Dodajte kokosovo olje, datlje, vanilijo, javorjev sirup in sol ter ponovno mešajte, dokler masa ne postane popolnoma gladka. Nato vmešajte stopljeno čokolado. Če nutela ni dovolj tekoča, ji dodajte malo kokosovega mleka. Nutelo spravite v kozarček in jo hranite do dva tedna v hladilniku.

Zdrava nutelina torta

Sestavine

  • 6 jušnih žlic masla ali kokosovega olja (na sobni temperaturi)
  • 1,5 skodelice pirine moke
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 1 skodelica kokosovega sladkorja
  • 1 jajce (za vegansko različico preizkusite z 1 čajno žličko chia semen, zmešanih s 3 jušnimi žlicami vode)
  • 0,5 skodelice pinjenca ali mandljevega mleka, zmešanega s čajno žličko limoninega soka
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu

Preliv

  • domača nutela
  • jagode (zamenjajte s tistim, kar imate v zamrzovalniku ali z dobro marmelado brez sladkorja)
  • kakavova zrna

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pripravite tortni model s peki papirjem. V skledi presejte moko, pecilni prašek, vanilijo in sol. V mešalniku zmešajte kokosov sladkor, tako da boste dobili zelo fin prah. Dodajte maslo in stepite do puhaste teksture. Dodajte pinjenec in jajce (pazite, da na sobni temperaturi). Počasi dodajte suhe sestavine.

Testo prelijte v tortni model. Torto pecite 10 minut, znižajte temperaturo na 160 stopinj. Pecite, dokler testo ne postane zlato rjave barve in rahlo trdno na dotik, torej približno 45–50 minut. Počakajte, da se testo ohladi, nato ga prelijte z nutelo, okrasite z jagodami in kakavovimi zrni.

Vir: Viva – revija za zdravo življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci