V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Chili con carne

Čas kuhanja : Počasno kuhanje
Čas priprave : Počasno kuhanje
Total time : Počasno kuhanje
Sestavine:
  • 1 žlica olja;
  • 1 velika čebula;
  • 1 rdeča paprika;
  • 2 olupljena stroka česna;
  • 1 žlica čilija v prahu;
  • 1 žlica paprike;
  • 1 žlica mlete kumine;
  • 500 g mlete govedine;
  • 1 kocka goveje osnove;
  • 400 g nasekljanih konzerviranih paradižnikov;
  • ½ žlice suhega majarona;
  • 1 žlica sladkorja;
  • 2 žlici paradižnikovega pireja;
  • 410 g konzerviranega rdečega fižola.
Priprava:

Priprava:

  • Čebulo nasekljajte na majhne kocke, papriko razrežite in ji odstranite pecelj in semena, nato pa jo nasekljajte. Olupite in na drobno nasekljajte česen.
  • Na štedilniku nad srednjim ognjem segrejte ponev. Dodajte olje in počakajte, da se segreje. Dodajte čebulo in jo med mešanjem segrevajte približno pet minut, vse dokler ne postane mehka in malce prosojna.
  • Dodajte česen, rdečo papriko, čili, papriko in mleto kumino. Pomešajte, nato pa med mešanjem kuhajte še pet minut.
  • Malce povečajte ogenj na štedilniku, nato pa dodajte mleto meso, ki ga z vilicami ali kuhalnico razdrobite na manjše kose. Mešajte vsaj pet minut, vse dokler ni meso razpadlo na enakomerno velike kose in porjavelo.
  • Omako pripravite tako, da govejo kocko zdrobite v 300 ml vroče vode, nato pa zlijete v ponev z mesom.
  • Dodajte še nasekljane paradižnike, majaron, sladkor ter dobršno mero soli in popra. Dodajte še paradižnikov pire in dobro pomešajte.
  • Mešanico zavrite, dodobra premešajte in pokrijte s pokrovko. Zmanjšajte plamen in kuhajte 20 minut.
  • Vsake toliko časa preverite, kako se jed kuha – če se začne sušiti ali prijemati na dno posode, dodajte nekaj žlic vode in zmanjšajte plamen.
  • Fižol odcedite in sperite, nato pa ga primešajte mešanici v ponvi. Vse skupaj ponovno zavrite, nato pa na majhnem ognju odkrito kuhajte še približno 10 minut. Če je jed videti presuha, dodajte malo vode.
  • Jed poskusite in začinite po svojem okusu.
  • Ponovno pokrijte s pokrovko, umaknite s štedilnika in pustite deset minut, preden postrežete. Chili con carne postrežete s kislo smetano in kuhanim dolgozrnatim rižem.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci