V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Čokoladne snežene kepe

Čas kuhanja : 45 minut
Čas priprave : 45 minut
Total time : 45 minut
Sestavine:

pomarančna krema

  • 50 g marelične marmelade
  • ok ene pomaranče

čokoladna krema

  • 250 g čokolade s 70% kakavovim deležem
  • 300 ml mleka
  • 300 ml sladke smetane
  • 30 g sladkorja

sneg

  • 6 jajčnih beljakov
  • 120 g sladkorja
  • 400 ml mleka
  • 400 ml vode
Priprava:

Fantastičen recept iz francoske kuhinje, ki bo eden vaših najljubših prav zaradi čudovitega okusa!

1. korak: pomarančna krema

Na nizki temperaturi v kozici Delimano® Ceramica segrejte marmelado in jo zmešajte s pomarančnim sokom. Precedite kremo, da odstranite pečke in grudice.

2. korak: čokoladna krema

Zavrite sladko smetano in mleko v visokem loncu Delimano® Ceramica ter prelijte vrelo mešanico po grobo nalomljeni čokoladi. Pustite 2 do 3 minute in pomešajte. Po želji lahko dodate sladkor in/ali pomarančni sok.

3. korak: sneg

Previdno ločite beljake in jih stepite v trden sneg. Nežno umešajte sladkor. V visokem loncu Delimano® Ceramica zavrite mleko. Ko zavre, zmanjšajte moč kuhalne plošče na najnižjo stopnjo. V mleko dodajajte po eno žlico snega in ga vzemite ven, ko se skuha.

4. korak: zaključek

Čokoladno kremo nalijte v krožnik in nanjo previdno položite skuhane snežene kepe. Prelijte jih s pomarančno kremo in postrezite.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci