V košarici nimate izdelkov.

Preizkusite

Cvetačne polpete

Cvetačne polpete
Čas kuhanja : 45 minut
Čas priprave : 45 minut
Skupni čas : 45 minut
Sestavine:
  • 2 žlici oljčnega olja (ponev Delimano® Ceramica)
  • ali 1 žlica oljčnega olja (ponev Delimano® Ceramica Dry Cooker™)
  • 1 velika ali 2 manjši cvetači
  • 8 slanih filetov inčunov (ali filetov sardel)
  • 9 razžvrkljanih jajc
  • 1 francoska štruca
  • 35 g moke
  • 40 g nastrganega sira – pecorino romano ali parmezan
  • 150 g mladega, belega, trdega ovčjega sira
Priprava:

Postrezite to vegetariansko jed za nedeljsko kosilo in vaš uspeh je zagotovoljen!

Prvi korak:

Zdrobite sredico francoske štruce, da je dobite za ½ skodelice.

Drugi korak:

V ponvi Delimano® Ceramica segrejte 2 žlici olja, dodajte cvetačo in inčune ter med kuhanjem mešajte približno 15 minut, da postane cvetača zelo mehka, vendar ne razpade. Odstavite s štedilnika in rahlo ohladite.

Tretji korak:

Cvetačo zmešajte z jajci, drobtinami, moko in sirom pecorino. V ponvi Delimano® Ceramica segrejte dve žlici olja (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) ali v posodi Delimano® Dry Cooker eno in polagajte po žlico mešanice v enakomernih razmakih. Pecite približno 2 minuti na vsaki strani do zlate barve.

Popivnajte s kuhinjsko brisačo in postrezite s posutim nastrganim ovčjim sirom.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci