V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Goveji golaž

Čas kuhanja : 60 minut
Čas priprave : 30 minut
Sestavine:
  • 4 žlice olivnega olja,
  • 1,4 kg govejih zrezkov, narezanih na koščke,
  • 60 g moke,
  • 2 veliki čebuli, tanko narezani,
  • 4 stroki česna, drobno nasekljani,
  • 2 zeleni papriki, tanko narezani,
  • 2 rdeči papriki, tanko narezani,
  • 4 žlice paradižnikove mezge,
  • 4 žlice paprike v prahu,
  • 4 veliki paradižniki, narezani,
  • 150 ml suhega belega vina,
  • 600 ml goveje jušne osnove,
  • 4 žlice nasekljanega peteršilja,
  • črn poper,
  • 300 ml kisle smetane.
Priprava:

Meso potresemo z moko in ga v loncu CopperLUX popečemo na 2 žlicah olivnega olja ter ga nato postavimo na stran. V lonec dodamo preostalo olje, čebulo, česen, zeleno in rdečo papriko. Pražimo 5 minut. Meso ponovno stresemo v lonec in dodamo paradižnikovo mezgo ter papriko v prahu. Kuhamo še 2 minuti. V lonec dodamo še paradižnik, belo vino in jušno osnovo. Pokrijemo ter kuhamo na srednji temperaturi 45 minut. Nato odstranimo pokrov in kuhamo še 15 minut.

Golaž potresemo s peteršiljem in začinimo s soljo in poprom. Vmešamo kislo smetano in postrežemo.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci