V košarici nimate izdelkov.

Preizkusite

Janežev sladoled

Janežev sladoled
Čas kuhanja : 20 minut oz. manj
Čas priprave : 20 minut oz. manj
Skupni čas : 20 minut oz. manj
Sestavine:
  • 1 žlica janeževih semen
  • 250 ml sladke smetane
  • 125 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • 1 žlica medu
  • 3 jajčne rumenjake
Priprava:
1. Pražite janeževa semena v manjši kozici, na srednji temperaturi, približno 3 minute.

2. Nato vlijte smetano, mleko, sladkor in med. Segrevajte dokler se zmes ne segreje, nato pa pustite stati približno eno uro, da se ohladi na sobno temperaturo.

3. V drugi skledi stepite jajčne rumenjake.

4. Zopet segrejte janeževo mleko. Počasi vmešajte toplo zmes v rumenjake in mešajte. Nato postrgajte zmes nazaj v kozico.
5. Mešajte na srednji temperaturi, dokler zmes ne doseže 77-79 stopinj C.

6. Nato s pomočjo cedila zmes precedite v preostanek smetane.

7. Odstranite janeževa semena, zmes pa mešajte v ledeni kopeli, da se ohladi.

8. Ohladite zmes v hladilniku, nato pa jo vlijte v vaš aparat za izdelavo sladoleda in po navodilih proizvajalca.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci