V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kivijeva marmelada

Čas kuhanja : 20 minut oz. manj
Čas priprave : 20 minut oz. manj
Total time : 20 minut oz. manj
Sestavine:
  • 4 sladke grenivke
  • 6 biološko pridelanih pomaranč
  • 1/2 kg kivija
  • 1 kg sladkorja s pektinom
Priprava:

Takšna marmelada je zelo okusno in lepo darilo.

1. korak: priprava kozarcev

Pripravite kozarce za vlaganje in pokrovčke. Dobro jih operite in posušite ter kozarce postavite na rešetko v pečici, ogreto na 100°C.

2. korak: sadna kaša

Ožemite pomaranče in grenivke, da dobite sok. Kivije olupite, narežite na koleščka ter jih pretlačite z vilico v gosto kašo.

V velik lonec Delimano zlijete sok in kašo, dodajte 1kg sladkorja z dodanim pektinom ter dobro pomešajte.

3. korak: kuhanje

Sadno kašo s sladkorjem kuhajte do vretja. Občasno premešajte. Ko kaša zavre, ogenj zmanjšajte in nato ob rednem mešanju kuhajte še do največ 10 minut. V 6. minuti naredite poskus želiranja: na hladen krožnik kanite kapljico sadne kaše. Če se strdi in želira, je marmelada pripravljena za prelitje v kozarce, drugače jo še malo pokuhate (a ne več kot 10 minut).

4. korak: 'finiš'

Najtežji del je prelivanje vroče marmelade v kozarce. Radovedne in sladkosnedne otroške prstke v tem delu raje umaknite na varno razdaljo, ker je marmelada zelo vroča. Mešanico nalijte v tople kozarce do roba in zaprite s pokrovčkom. Sama jih še zavijem v krpo, da se ohlajajo res počasi. Zakaj je potrebno tako ne vem, a tako je počela že moja babica.

Ko je marmelada naslednji dan ohlajena, lahko kozarčke okrasite z ljubkimi karirastimi prtički, pentljami iz rafije in lepimi dekorativnimi nalepkami. Na pentljo lahko dodate lep listič z receptom za to enostavno in zelo okusno svežo marmelado.

S tem receptom Karmen obdaruje svoje prijatelje z veliko dozo vitamina C ob novoletnih praznikih.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci