V košarici nimate izdelkov.

Preizkusite

Krompirjeve tortice, polnjene z jagnjetino in pinjolami

Krompirjeve tortice, polnjene z jagnjetino in pinjolami
Čas kuhanja : 1 ura oz. več
Čas priprave : 1 ura oz. več
Skupni čas : 1 ura oz. več
Sestavine:

Testo:

  • 700 g mokastega krompirja
  • sol
  • moka po potrebi

Nadev:

  • 10 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 drobno nasekljana srednje velika čebula
  • sveže zmlet poper
  • sveže zmlet muškatni orešček
  • 2 kardamoma (samo semena, zmleta v prah)
  • 3 klinčki, zmleti v prah
  • 200 g zmlete jagnjetine
  • 50 g praženih pinjol
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 3 žlice svežega, sesekljanega peteršilja
  • sol

Serviranje:

  • 150 g rdečega radiča, začinjenega z limono in oljčnim oljem
  • 200 ml jogurta
  • ½ drobno sesekljanega stroka česna
  • sol in poper
Priprava:

Pripravite krompirjeve tortice vnaprej in uživajte v okusnem kosilu v službi - zdravem in domačem

Prvi korak: testo

V visokem loncu Delimano® Ceramica zavrite neolupljen krompir (v osoljeni vodi) in ga kuhajte do mehkega, vendar pazite, saj ne sme začeti razpadati. Odcedite ga, olupite in zmečkajte. Zmešajte ga s soljo in dovolj moke, da dobite voljno testo.

Drugi korak: nadev

Medtem ko se krompir kuha, naredite nadev. Stopite maslo z oljčnim oljem v nizkem loncu Delimano® Ceramica in v tej mešanici prepražite čebulo, da postane zlate barve. Dodajte začimbe in kuhajte eno minuto. Nato dodajte jagnjetino in mešajte, dokler meso ne porjavi. Umešajte pinjole in paradižnikov koncentrat, 2 žlici vode, peteršilj, sol in poper.

Za tortice si po rokah posujte moko in testo razdelite v štiri kepe. Eno oblikujte v 1 cm debel kolut. V sredino dajte 2 žlici nadeva in zvijte konce testa, da ga prekrijete. Postopek ponovite s preostalim testom.

Segrejte ponev Delimano® Ceramica (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) z eno žlico oljčnega olja. Specite tortice do zlate barve na vsaki strani. Popivnajte jih s papirnato kuhinjsko brisačo.

Tretji korak: serviranje

Zmešajte jogurt s česnom, soljo in poprom. Tortice postrezite z rdečim radičem in jogurtom.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci