V košarici nimate izdelkov.

Preizkusite

Princeske

Princeske
Čas kuhanja : 1 ura oz. več
Čas priprave : 1 ura oz. več
Skupni čas : 1 ura oz. več
Sestavine:

Za testo:

  • 2 skodelici vode (2x250ml)
  • 2 skodelici moke
  • 8 žlic masla
  • 6 stepenih jajc

Za kremo

  • 2 vanilijeva pudinga
  • 7 dl mleka
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 vanilin sladkor bourbon
Priprava:

1. korak - pripravimo testo

V vodi raztopimo maslo, ko zavre, dodamo moko, mešamo, da se prime kuhalnice in ohladimo. Potem postopoma dodajamo stepena jajca. Maso z žlico oblikujemo v kupčke. Pečemo na 200 prvih 10 minut, da nabreknejo, nato zmanjšamo na 180. Pred peko damo na dno pečice kovinski lonček z vodo.

2. korak - krema za nadev

Skuhamo kot puding in v ohlajeno zmes dodamo 25 dag masla in 10 dag margarine (predhodno mehko utepemo, naj bosta zmehčana na sobni temperaturi). Med mešanjem kanemo še šilce ruma. Stepemo 1 sladko smetano s kremfixom. Ohlajenim kupčkom odrežemo kapice, jih nadevamo s kremo in smetano ter pokrijemo.

Če je krema premehka in se ne oblikuje lepo, jo postavimo v hladilnik da se malo strdi. Princeske naj bodo ohlajene pred serviranjem.

Recept nam je prijazno poslala Katja Turk na Delimano Slovenija Facebook stran. Pošljite nam vaše najboljše recepte tudi vi.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci