V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Puranja nabodala

Čas kuhanja : 45 minut
Čas priprave : 45 minut
Total time : 45 minut
Sestavine:
  • 1 čajna žlička praženih janeževih semen
  • 1 strok česna
  • 400 g zmletega puranjega mesa
  • 2 žlici sesekljanega svežega origana, majarona ali timijana
  • 1 velika domača limona
  • sol in sveže zmlet poper
  • 2 debeli rezini belega kruha brez skorje, narezanega na kocke, velikosti 2 cm
  • 8 lovorovih listov
  • oljčno olje
  • 400 g mlade solate
Priprava:

Odlična puranja nabodala za lahka in sveža kosilca

Prvi korak:

V možnarju zdrobite janeževa semena in česen s ščepcem soli. Zmešajte mleto puranje meso s to mešanico, zelišči, soljo in poprom. Limoni odstranite lupino in beli del kože ter jo prerežite na 4 debele rezine, ki jih nato narežite na polovice in še na četrtine, odvisno od velikosti.

Drugi korak:

Iz puranjega mesa oblikujte majhne kroglice, premera približno 2 cm. Naredite nabodala – najprej nabodite košček kruha, nato lovorov list, kroglico purana, limono in še eno kroglico purana, lovorov list in na koncu še en košček kruha.

Tretji korak:

Segrejte ponev Delimano® Ceramica Fry Pan, da se temperaturni senzor na ročaju obarva rdeče, in pecite nabodala približno 8 minut ter jih občasno obrnite. Pazite, da puranje meso ne potemni, preden je pečena notranjost.

Postrezite s solato, rezino limone in oljčnim oljem.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci