V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Ratatouille

Čas kuhanja : 90 minut
Čas priprave : 15
Sestavine:
  • 3 bučke
  • 3 jajčevci
  • 3 paprike
  • 4 paradižniki
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • šopek peteršilja
  • bazilika
  • timijan
  • sol
  • sveže mlet poper
Priprava:

Zelenjavo operemo. Bučke in jajčevce narežemo na kolobarje, jajčevce lahko tudi olupimo. Paradižnik operemo in njih polovico narežemo na kolobarje, polovico pa sesekljamo na debelo. Papriki odstranimo semena in jo nasekljamo. Česen, čebulo in začimbe pa drobno sesekljamo.

V visoki ponvi segrejemo olje ter dodamo čebulo in česen, pražimo ju toliko časa, da čebula postekleni. Dodamo sesekljane paradižnike in nasekljano papriko ter solimo in popramo. Kuhamo 15 minut oziroma toliko časa, da se sestavine zmehčajo. Odstavimo z ognja in dodamo malo sesekljane bazilike. Pečico segrejemo na 190°C. 

V visoko ponev izmenično polagamo na kolobarje narezano zelenjavo, od zunanjega roba proti notranjosti. Solimo in popramo. V manjši posodi zmešamo preostale začimbe z olivnim oljem in s tem premažemo zelenjavo, nekaj začimb pa lahko prihranimo in jo dodamo na koncu. Visoko ponev pokrijemo s pokrovko in pečemo 40 minut na 190°C, nato pa ponev odkrijemo in pečemo še 20 minut. Po želji lahko dodamo še sir oziroma premažemo z mešanico začimb.Po želji lahko dodamo tudi sir.

Jed postrežemo še vročo, s svežim kruhom. Ratatouille je odličen tudi naslednji dan, ko ga pogrejemo.

Dober tek!

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci