V košarici nimate izdelkov.

Preizkusite

»Rižota« iz kvinoje z gobami

»Rižota« iz kvinoje z gobami
Čas kuhanja : 20 minut oz. manj
Čas priprave : 20 minut oz. manj
Skupni čas : 20 minut oz. manj
Sestavine:
  • 1 skodelica oprane kvinoje (ali kakšnega drugega žita: pire, ajde, …)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 drobno sesekljani rdeči (vijolični) čebuli
  • 1 stisnjen strok česna
  • 200 g tanko narezanih šampinjonov
  • 400 g tanko narezanih šitak (samo klobukov)
  • svež timijan ali rožmarin
  • 250 ml belega vina
  • 100 g sveže nastrganega parmezana
Priprava:

Odlična gobova kvinojina rižota z eksotičnim okusom, ki navdušila gurmane

Prvi korak:

V visokem loncu Delimano® Ceramica zavrite ½ litra osoljene vode. Dodajte kvinojo, znižajte temperaturo in počasi kuhajte do mehkega, da kvinoja popije vso vodo, tj. približno 13 minut.

Drugi korak:

Medtem v nizkem loncu ali voku Delimano® Ceramica segrejte eno žlico ekstra deviškega oljčnega olja. Dodajte čebulo in jo pražite, dokler ne začne rjaveti. Dodajte česen in pražite še 30 sekund. Zdaj dodajte gobe in timijan ter pražite, dokler ne izpari vsa voda, ki so jo oddale gobe. Dodajte vino in mešajte, dokler ne izpari. V gobjo mešanico umešajte kvinojo in začinite s soljo in sveže zmletim poprom.

Potresite s parmezanom in premešajte. Postrezite na krožnikih.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci