V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Telečja pašteta

Čas kuhanja : 20 minut oz. manj
Čas priprave : 20 minut oz. manj
Total time : 20 minut oz. manj
Sestavine:
  • 1/2 kg kakovostne teletine
  • 3 velike korenčke
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • malo majarona
  • sol
  • poper
  • 20 dag pečene slanine
  • 125g masla
  • 3 kisle kumarice
  • 1 žlica kaper
  • sok 1/2 limone
  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlička gorčice
Priprava:

Odlična telečja pašteta, primerna za pogostitev

To je zelo okusna pašteta, ki lahko nadomesti tatarski biftek. Njena prednost je ta, da je narejena iz dobro pečenega kakovostnega mesa. Meso lahko tudi nadomestite s kuhano sojo in zelenjavo, tudi tako bo zelo okusna in primerna tudi za vegetarijance.

Prvi korak:

Segrejte vok Delimano® (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) in dodajte 1 žlico olja.

V vroče olje položite meso, čebulo (narezano na velike kose), korenje, celi česen, majaron. Posolite in sol pečete v posodi, pokriti s pokrovko Pyrex Delimano®, na malem ognju, 1 uro in pol.

Drugi korak:

V posodi zamešajte ohlajeno pečeno meso, omako od peke, narezano slanino, maslo, kumarice, kapre, limonin sok, majonezo, gorčico, poper, sol in vse skupaj zmiksamo s sekljalnikom v gladko maso.

Tretji korak:

Maso prestavimo posodice, dobro zapremo in damo v hladilnik. Postrežemo tako, da pašteto mažemo na popečen toast, lahko še dodatno namazan z maslom.

Maso lahko tudi zamrznete in imate pri roki za nenapovedane obiske ali gurmansko razvajanje kakšen večer ob dobrem filmu.

Recept je zapisala Karmen Mlinar, originalno pa pripada prijateljičini tašči :-)

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci