V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Telečji zrezki z maslom in kaprami

Čas kuhanja : 20 minut oz. manj
Čas priprave : 20 minut oz. manj
Total time : 20 minut oz. manj
Sestavine:
  • 3 žlice moke
  • 500 g tankih telečjih zrezkov (stegno)
  • 20 g masla v kosih
  • 1 ½ žlice belega vinskega kisa
  • 1 ½ žlice majhnih, odcejenih kaper
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
Priprava:

Hitro popečni telečji zrezki, ki se bodo stopili v ustih

Prvi korak:

Segrejte žar ponev Delimano® Ceramica ali posodo Delimano® Ceramica Dry Cooker™ (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) in dodajte 2 oziroma 1 žlico olja.

Medtem zmešajte moko, eno žlico soli, pol čajne žličke sveže zmletega popra ter nato v mešanici povaljajte zrezke.

Drugi korak:

Meso pecite 2–3 minute in ga obrnite, ko je zlate barve in skoraj pečeno. Preložite ga na krožnik.

Tretji korak:

Odvečno olje odcedite iz ponve, dodajte maslo in kuhajte na nizki temperaturi, dokler maslo ne odda orehastega vonja in postane zlate barve. Dodajte kis, kapre in sol ter poper.

Zrezke preložite nazaj v ponev, da se ogrejejo, in jih potresite s peteršiljem.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci