V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Vindaloo

Čas kuhanja : Počasno kuhanje
Čas priprave : Počasno kuhanje
Total time : Počasno kuhanje
Sestavine:
  • 1000 g piščanca, razrezanega na kose in brez kože;
  • sol in črn poper;
  • maslo;
  • 3 stroki česna, olupljeni in nasekljani;
  • 2 skodelici drobno nasekljane rumene čebule;
  • 2 žlici ingverja v prahu;
  • 2 žlički mlete kumine;
  • 2 žlički mletih rumenih gorčičnih semen;
  • 1 žlička mletega cimeta;
  • ½ žličke mletih nageljnovih žbic;
  • 1 žlica kurkume;
  • 1½ žličke kajenskega popra;
  • 1 žlica paprike;
  • 2 žlici limoninega soka;
  • 2 žlici destiliranega belega kisa;
  • 1 žlička rjavega sladkorja;
  • 2 žlički soli;
  • 2 skodelici vode;
  • pasta tamarinde: 2 žlici posušene tamarinde, ki jo zmešamo z dvema žlicama vroče vode in precedimo skozi cedilo.
Priprava:

Priprava:

  • Kose piščanca začinite s soljo in poprom. Segrejte veliko ponev, v njej stopite maslo in popecite piščanca do zlato rjave barve. Kose piščanca odstranite iz ponve in jih položite v pokrit pekač.
  • V ponev, v kateri ste popekli piščanca, dodajte česen in čebulo; prepražite ju, dokler ne dobita zlato rjave barve. Stresite v pekač, skupaj z ingverjem, kumino, gorčičnimi semeni, cimetom, nageljnovimi žbicami, kurkumo, kajenskim poprom in papriko.
  • Vse skupaj nekaj minut pražite na štedilniku, nato pa dodajte še vse ostale sestavine razen dekoracije. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju vse dokler se piščanec ne zmehča; to traja približno 45 minut.
  • Med kuhanjem jed nekajkrat pomešajte, nato pa za zadnjih deset minut kuhanja odstranite pokrovko in tako omogočite omaki, da se zgosti. Dodajte še dekoracijo po okusu in postrezite.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci