V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Bučne tortice

Sestavine:

TORTICE (8kom):

- 2 jajci

- 100 ml olja

- 220 g moke

- 1 pecilni prašek

- 1 vanilin sladkor

- 100 g pireja pečene buče

- 150 g rjavega sladkorja

- začimbe: muškatni orešček, cimet, ingver

 

 KARAMELIZIRANA JABOLKA:

- 2 jabolki

- 50 g rjavega sladkorja

- 1 čž cimeta

 

SLANA KARMAMELA:

- 200 g sladkorja

- 60 g vode

- 120 g sladke smetane

- 45 g masla

- ščep soli

 

GLAZURA:

- 200 g sladke smetane

- 200 g maskarpone sira

- 2 vanilin sladkorja

 

Priprava:

TORTICE:

Vse suhe sestavine dodamo v posodo, v kateri bomo mešali in prilijemo vse mokre sestavine. Dobro premešamo in nadevamo v modelčke. Naj bodo trdi, silikonski ali keramični. 

Pečemo na 170180 stopinj 1012 minut. 

Ohladimo in izdolbemo sredico. Napolnimo s slano karamelo, karameliziranimi jabolki in okrasimo z glazuro. Na tortice lahko dodamo tudi nadrobljene piškote s cimetom in posipe. 

KARAMELIZIRANA JABOLKA:

Jabolka olupimo in narežemo na koščke, ter jih v posodi s sladkorjem in cimetom karameliziramo.

SLANA KARAMELA:

Sladkor in vodo dodamo v lonec ali ponev. Kuhamo na srednje močnem ognju, dokler sladkor ne karamelizira. Dodamo smetano, maslo in sol, ter počakamo da se karamel lepo poveže. Ohladimo.

GLAZURA:

Vse sestavine stepemo v gosto kremo, ki jo nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo na tortice.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci