»ČOKOLADNI GENIJ«
Čas kuhanja:
20 minut oz. manj
Čas priprave:
20 minut oz. manj
Skupni čas:
20 minut oz. manj
- Sestavine:
-
- 400 g lešnikov
- 100 ml stopljenega kokosovega masla
- ½ čajne skodelice kokosovega ali kravjega mleka
- 1 čajna žlička cimeta
- ščepec soli
- ½ čajne skodelice presnega kakava
- 100 g kokosovega sladkorja ali ksilitola
- 1 jedilno žlico resastega bradavca
- Priprava:
-
Zdrav lešnikov čokoladni namaz za koncentracijo in spomin
V pečici na 180 stopinj deset minut pražite lešnike. Stresite jih v cunjo, počakajte, da se ohladijo in jih zdrgnite, da odstranite čim več rjavega olupka. Zdaj jih dodobra zmeljite z ekstraktorjem Nutribullet (priporočamo enojno rezilo za suho mletje), da bo masa res nebeško gladka. Večkrat pretresite, da zmeljete res vse delce. Če želite bolj hrustljav namaz, lahko nekaj lešnikov pustite kar celih. Ko ste končali z mletjem, zamenjajte rezilo (uporabite dvojno rezilo) in sedaj v lončku zmešajte vse ostale sestavine ter ekstrahirajte toliko časa, da dobite popolnoma gladko zmes. Tekočino dodajajte po kapljicah, da bo vaš čokoladni namaz ravno prav gost. Zmes mora biti gosta, gladka, kot kakšna mazljiva krema. V hladilniku se predvidoma ohrani štirinajst dni, vendar v praksi še nikoli nismo dosegli takšnega časa. Vsak poskus obstojnosti se izjalovi že po nekaj dneh, saj se kozarec čudežno izprazni.