»ČOKOLADNI GENIJ«

Čas kuhanja:

20 minut oz. manj

Čas priprave:

20 minut oz. manj

Skupni čas:

20 minut oz. manj

Sestavine:
  • 400 g lešnikov
  • 100 ml stopljenega kokosovega masla
  • ½ čajne skodelice kokosovega ali kravjega mleka
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ščepec soli
  • ½ čajne skodelice presnega kakava
  • 100 g kokosovega sladkorja ali ksilitola
  • 1 jedilno žlico resastega bradavca
Priprava:

Zdrav lešnikov čokoladni namaz za koncentracijo in spomin

V pečici na 180 stopinj deset minut pražite lešnike. Stresite jih v cunjo, počakajte, da se ohladijo in jih zdrgnite, da odstranite čim več rjavega olupka. Zdaj jih dodobra zmeljite z ekstraktorjem Nutribullet (priporočamo enojno rezilo za suho mletje), da bo masa res nebeško gladka. Večkrat pretresite, da zmeljete res vse delce. Če želite bolj hrustljav namaz, lahko nekaj lešnikov pustite kar celih. Ko ste končali z mletjem, zamenjajte rezilo (uporabite dvojno rezilo) in sedaj v lončku zmešajte vse ostale sestavine ter ekstrahirajte toliko časa, da dobite popolnoma gladko zmes. Tekočino dodajajte po kapljicah, da bo vaš čokoladni namaz ravno prav gost. Zmes mora biti gosta, gladka, kot kakšna mazljiva krema. V hladilniku se predvidoma ohrani štirinajst dni, vendar v praksi še nikoli nismo dosegli takšnega časa. Vsak poskus obstojnosti se izjalovi že po nekaj dneh, saj se kozarec čudežno izprazni.

Avtor : Savina Atai

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci