Cvetačne polpete
Čas kuhanja:
45 minut
Čas priprave:
45 minut
Skupni čas:
45 minut
- Sestavine:
-
- 2 žlici oljčnega olja (ponev Delimano® Ceramica)
- ali 1 žlica oljčnega olja (ponev Delimano® Ceramica Dry Cooker™)
- 1 velika ali 2 manjši cvetači
- 8 slanih filetov inčunov (ali filetov sardel)
- 9 razžvrkljanih jajc
- 1 francoska štruca
- 35 g moke
- 40 g nastrganega sira – pecorino romano ali parmezan
- 150 g mladega, belega, trdega ovčjega sira
- Priprava:
-
Postrezite to vegetariansko jed za nedeljsko kosilo in vaš uspeh je zagotovoljen!
Prvi korak:
Zdrobite sredico francoske štruce, da je dobite za ½ skodelice.
Drugi korak:
V ponvi Delimano® Ceramica segrejte 2 žlici olja, dodajte cvetačo in inčune ter med kuhanjem mešajte približno 15 minut, da postane cvetača zelo mehka, vendar ne razpade. Odstavite s štedilnika in rahlo ohladite.
Tretji korak:
Cvetačo zmešajte z jajci, drobtinami, moko in sirom pecorino. V ponvi Delimano® Ceramica segrejte dve žlici olja (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) ali v posodi Delimano® Dry Cooker eno in polagajte po žlico mešanice v enakomernih razmakih. Pecite približno 2 minuti na vsaki strani do zlate barve.
Popivnajte s kuhinjsko brisačo in postrezite s posutim nastrganim ovčjim sirom.