V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Domače: jagodna marmelada

Težavnost

Čas kuhanja:

45 minut

Čas priprave:

45 minut

Skupni čas:

45 minut

Sestavine:
  • 900 gramov jagod, očiščenih in narezanih
  • ¼ skodelice (60 ml) svežega limoninega soka
  • 400 gramov rjavega sladkorja
  • 1 vanilijev strok, prerezan po dolgem
Priprava:

1. Stresite v ekonom lonec vse sestavine. Z veliko vilico pretlačite jagode na manjše koščke. Kuhajte, dokler vse skupaj ne zavre.

2. Ko bo vsebina zavrela in se bo ustvaril pritisk, se bo dvignil varnostni zatič in ventil na pokrovki bo začel izpuščati paro in močno šumeti. Zmanjšajte ogenj na minimum in pustite, da vsebina vre pod pritskom še 2 minuti.

3. Odstavite lonec in počakajte, da se pritisk sprosti, varnostni zatičodpre. To ponavadi traja 10 – 15 minut.

4. S penovko poberite peno na vrhu, odstranite polovički vanilijevega stroka in nalijte marmelado v vroče sterilizirane kozarce. Če želite kozarce z marmelado še dodatno konzervirati, jih položite v velik lonec z vrelo vodo in naj bodo v vreli vodi še 10 minut.

Tako pripravljeno marmelado lahko hranite eno leto pri sobni temperaturi. Marmelado lahko shranite tudi v zamrzovalniku, a največ 6 mesecev. Odprt kozarec z okusno marmelado nato hranite v hladilniku nekaj tednov. Če je ne boste že prej pojedli, saj je zelo okusna.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci