V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Gratinirane testnine s sirom, paradižnikom in baziliko

Čas kuhanja:

30 minut

Čas priprave:

5 minut

Skupni čas:

35 minut

Sestavine:
  • 400 g testenin
  • 3 veliki stroki česna
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1/2 manjše čebule
  • 150 g paradižnika
  • 120 g bazilike, zdrobljene na koščke
  • 240 g pesto omake
  • 240 g rikote
  • 120 g naribanega parmezana
  • 200 g nasekljane sveže mocarele
Priprava:

Velik lonec napolnite z vodo, jo solite in počakajte, da zavre. Dodajte testenine in kuhajte 1 do 2 minuti manj, kot je navedeno na embalaži.

Vmes pripravite paradižnikovo omako z baziliko, tako da v lonec kanete nekaj kapljic olja, sesekljan česen in sesekljane paradižnike ter kuhate na srednjem ognju, dokler se paradižnik ne začne mehčati. Dodajte sesekljano čebulo in nekaj kapljic vode, da dobite omako. Ko začne omaka vreti, zmanjšajte moč ognja na najmanjšo, dodajte baziliko in kuhajte, dokler lisi ne ovenijo. Solite in poprajte po okusu.

Testenine odcedite in jih presujte v posodo in pekač v enem. Dodajte pesto, rikoto, pest parmezana in mocarelo in premešajte. Prelijte s paradižnikovo omako in na koncu dodajte preostanek parmezana.

Posodo postavite v segreto pečico in pecite 3-5 minut, da se raztopi sir. Okrasite z listi bazilike in polovičkami paradižnika in vaša jed je pripravljena.

Dober tek.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci