Jagnječje zarebrnice po grško
Čas kuhanja:
45 minut
Čas priprave:
45 minut
Skupni čas:
45 minut
- Sestavine:
-
- 2 ½ žlice oljčnega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čajna žlička suhega origana
- ¼ čajne žličke zmletega pimenta
- 1 kg jagnječjih zarebrnic, debelih 2 cm
- 500 g mlade špinače
- 125 ml polnomastnega jogurta
- 1 šop svežega kopra, sesekljanega
- ½ žlice limoninega soka
- Priprava:
-
Grška specialiteta s špinačno prilogo
Prvi korak:
Segrejte ponev Delimano® Ceramica, da se temperaturni senzor na ročaju obarva rdeče.
Zmešajte 1 ½ žlice oljčnega olja, česen, origano, cimet, piment, sol in poper. Mešanico vtrite v zarebrnice. Nato le-te pecite v ponvi, približno 3 minute na vsaki strani.
Drugi korak:
V ponvi Delimano® Ceramica segrejte (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) le kapljico olja in dodajte špinačo ter mešajte, dokler špinača ne oveni, in dokler tekočina, ki jo je spustila ne izhlapi. Potresite s soljo. Špinačo dobro odcedite in ji dodajte jogurt, koper in limonin sok. Vse prestavite nazaj v ponev in počasi segrejte, a pazite, da ne zavre.