Krompirjeve tortice, polnjene z jagnjetino in pinjolami
Čas kuhanja:
1 ura oz. več
Čas priprave:
1 ura oz. več
Skupni čas:
1 ura oz. več
- Sestavine:
-
Testo:
- 700 g mokastega krompirja
- sol
- moka po potrebi
Nadev:
- 10 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno nasekljana srednje velika čebula
- sveže zmlet poper
- sveže zmlet muškatni orešček
- 2 kardamoma (samo semena, zmleta v prah)
- 3 klinčki, zmleti v prah
- 200 g zmlete jagnjetine
- 50 g praženih pinjol
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 3 žlice svežega, sesekljanega peteršilja
- sol
Serviranje:
- 150 g rdečega radiča, začinjenega z limono in oljčnim oljem
- 200 ml jogurta
- ½ drobno sesekljanega stroka česna
- sol in poper
- Priprava:
-
Pripravite krompirjeve tortice vnaprej in uživajte v okusnem kosilu v službi - zdravem in domačem
Prvi korak: testo
V visokem loncu Delimano® Ceramica zavrite neolupljen krompir (v osoljeni vodi) in ga kuhajte do mehkega, vendar pazite, saj ne sme začeti razpadati. Odcedite ga, olupite in zmečkajte. Zmešajte ga s soljo in dovolj moke, da dobite voljno testo.
Drugi korak: nadev
Medtem ko se krompir kuha, naredite nadev. Stopite maslo z oljčnim oljem v nizkem loncu Delimano® Ceramica in v tej mešanici prepražite čebulo, da postane zlate barve. Dodajte začimbe in kuhajte eno minuto. Nato dodajte jagnjetino in mešajte, dokler meso ne porjavi. Umešajte pinjole in paradižnikov koncentrat, 2 žlici vode, peteršilj, sol in poper.
Za tortice si po rokah posujte moko in testo razdelite v štiri kepe. Eno oblikujte v 1 cm debel kolut. V sredino dajte 2 žlici nadeva in zvijte konce testa, da ga prekrijete. Postopek ponovite s preostalim testom.
Segrejte ponev Delimano® Ceramica (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) z eno žlico oljčnega olja. Specite tortice do zlate barve na vsaki strani. Popivnajte jih s papirnato kuhinjsko brisačo.
Tretji korak: serviranje
Zmešajte jogurt s česnom, soljo in poprom. Tortice postrezite z rdečim radičem in jogurtom.