V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Mehki medenjaki

Čas kuhanja:

1 ura oz. več

Čas priprave:

1 ura oz. več

Skupni čas:

1 ura oz. več

Sestavine:

1/2 kg polnozrnate moke

1/2 kg navadne bele moke

250 g rjavega sladkorja

250 g medu

250 g masla

6 jajc

1 pecilni prašek

2 vrečki zmesi začim za medenjake (kardamom, klinčki, cimet, muškatni orešček, ingver, kandirana pomarančna lupinica)

Priprava:

Mehki praznični medenjaki

Prvi korak:

Natehtamo sestavine s kuhinjsko tehtnico Delimano Alfa. V veliki posodi penasto vmešamo rumenjake, sladkor in omehčano maslo. Dolijemo med in na vse skupaj postopoma sejemo moko s pecilnim praškom in začimbami. Beljake stepemo v trd sneg in ga čisto narahlo vmešamo v lepljivo maso. Pustimo na hladnem počivat pol urce.

Drugi korak:

Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač Delimano, pri tem jih rahlo sploščimo z roko. Lahko pa testo razvaljamo na debelo in ga izrežemo z raznimi modelčki. Kar je seveda dosti bolj zamudno.

Tretji korak:

Bodoče medenjake tik pred pečenjem premažemo s sladkornim premazom. Sladkorni premaz naredimo iz enega beljaka, nekaj žlic sladkorja v prahu in sokom pol limone.

Četrti korak:

Pečemo deset do petnajst minut pri 180 stopinjah. Medenjake lahko po peki okrasimo z raznobarvnimi sladkornimi ali limonovimi prelivi.

Lahko pa medenjake različnih oblik uporabimo kot okraske na novoletni jelki, tako da pred peko v testo zvrtamo luknjico (kar s slamico).

Velika prednost teh medenjakov je, da so že takoj zelo mehki. Zato jih lahko spečemo kadarkoli in ni potrebno nanje čakati več tednov, da se omehčajo.

Recept mi je zaupala prijateljica in je že večkrat dobro preizkušen.

Karmen

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci