V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Negimaki – goveji zvitki z mlado čebulo

Čas kuhanja:

1 ura oz. več

Čas priprave:

1 ura oz. več

Skupni čas:

1 ura oz. več

Sestavine:
  • 12 mladih čebul s 3 cm dolgim zelenjem
  • 400 g bočnika (plečna mišica podolgovate oblike, podobna zrezku)
  • 100 ml sakeja (japonsko suho riževo vino) ali mirina (japonsko sladko riževo vino)
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica sladkorja
  • ½ žlice rastlinskega olja
  • sol in poper
  • 400 g špinače
  • ščepec naribanega svežega ingverja
Priprava:

Razvajajte vaše goste s fusion kuhinjo, z japonskimi okusi.

Prvi korak:

V kozici Delimano® Ceramica 45 sekund blanširajte mlado čebulo v osoljeni vreli vodi, jo nato odcedite in ohladite pod mrzlo vodo. Popivnajte jo s papirnatimi brisačami. Shranite vodo in v njej na hitro skuhajte špinačo, jo odcedite in razporedite na pladenj, da se čim hitreje ohladi in ohrani lepo zeleno barvo.

Mesu obrežite vso maščobo, žile in vezivno tkivo. Prerežite ga diagonalno na zelo tanke rezine in vsako od njih postavite med dva kosa naoljenega papirja ter ju zvaljajte z valjarjem. Rezine morajo biti zelo tanke, približno 1,5 mm.

Drugi korak:

Za marinado zmešajte sake, mirin, sojino omako in sladkor v visokem loncu Delimano® Ceramica, da se sladkor stopi. Pustite, da se ohladi.

Tretji korak:

Rezine spet razporedite na nov kos naoljenega papirja, eno k drugi, tako da se rahlo prekrivajo. Oblikujte kvadrat velikosti približno 15 x 15 cm. Začinite s soljo in poprom ter položite 3 mlade čebule čez spodnjo polovico kvadrata. Meso zavijte okoli čebul v obliko debla. Na enak način naredite še tri zvitke in vse zložite v posodo ter za 15 minut prelijte z marinado.

Step 4:

Segrejte ponev Delimano® Ceramica ali vok Delimano® Ceramica na zelo visoko temperaturo (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče). Medtem odstranite meso iz marinade in ga popivnajte s kuhinjsko brisačo. V ponev dodajte kapljico olja in nato zvitke, ki jih obračajte s prijemalkami toliko časa, da postanejo lepo rjavi na vseh straneh. Vzemite jih iz ponve in vanjo dodajte marinado ter zavrite in pustite vreti toliko časa, da dobite rahel sirup. Zvitke narežite na približno 2,5 cm debele rezine.

Špinačo začinite z malo omake in jo ponudite z jedjo negimaki. Preostalo omako postrezite z dodatkom drobno nastrganega ingverja.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci