Omleta z bučkami
Čas kuhanja:
20 minut oz. manj
Čas priprave:
20 minut oz. manj
Skupni čas:
20 minut oz. manj
- Sestavine:
-
- 500 g majhnih bučk
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica sesekljanega majarona
- 2 jajci
- zmlet črni poper
- 1 žlica masla
- Priprava:
-
Sočna omleta, čudovite barve in okusa, za lahko kosilo ali pozen zajtrk
Prvi korak:
Odrežite konce bučk in jih nastrgajte na velikem nastavku strgala. Zmešajte jih s čajno žličko soli in pustite stati pol ure. Precedite bučke, da odstranite odvečno tekočino.
Drugi korak:
Segrejte oljčno olje v ponvi Delimano® Ceramica (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče) in popecite bučke do zlate barve, kar traja približno 6–7 minut. Dodajte majaron in odstavite s štedilnika ter pustite kratek čas, da se ohladi.
V posodi rahlo zmešajte jajca z vilicami, dodajte bučke, poper in malo soli.
Tretji korak:
Segrejte maslo v ponvi Delimano® Ceramica (temperaturni senzor na ročaju se mora obarvati rdeče), dodajte mešanico z bučkami in jo razporedite po ponvi. Pecite toliko časa, da se jajce speče po robovih. Zmanjšajte temperaturo in nadaljujte s peko, da se jajca začnejo krčiti, a so po vrhu še vedno mehka. Pretresite ponev, da se omleta odlepi od dna ponve, in jo prestavite na krožnik. Čez krožnik postavite ponev in ju skupaj obrnite, tako da je pečena stran omlete zdaj v ponvi obrnjena navzgor in se bo spekla še spodnja stran. Pecite približno eno minuto na tej strani in nato omleto vrnite na krožnik.
Omleta naj se rahlo ohladi, nato jo narežite na trikotnike in postrezite s solato.