V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Orehova potica po receptu Alme Rekić

Težavnost

Čas kuhanja:

90 minut

Čas priprave:

60 minut

Skupni čas:

120 minut

Sestavine:

KVASNI NASTAVEK

  • 2 žlički sladkorja
  • 100 ml toplega mleka
  • 10 g suhega ali 45 g svežega kvasa

TESTO

  • 700 g gladke pšenične moke
  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • 230 ml toplega mleka
  • 60 g topljenega masla
  • 60 g olja
  • 2 vrečki vanilin sladkorja
  • 1 čajna žlička soli

NADEV

  • 600g mleti orehi
  • 180g sladkorja
  • 250ml sladke smetane
  • 4 beljaki

Potrebujete še: oljčno olje za mazanje, leseno špino.

Priprava:

V skledo presejemo moko. Vanjo naredimo jamico in dodamo sol, vanilin sladkor, rum, olje in maslo ter na koncu še kvasni nastavek. Vse skupaj nato pregnetemo v testo. Pustimo počivati 60 minut na toplem.

Nato pripravimo nadev: v mlete orehe dodamo sladkor in smetano ter premešamo. Na koncu nežno vmešamo še sneg beljakov.

Vzhajano testo zvrnemo na pomokan prt in razvaljamo. Nasvet: celotno testo premažemo z oljem in nato enakomerno razmažemo še nadev. (Zakaj z oljem? Ker se tako nadev in lepo prime testa).

Pričnemo z zvijanjem potice. Nasvet: z zvijanjem pričnemo zelo na drobno in pazimo, da je potica dovolj tesno zavita.

Preden potico damo v pomaščen pekač, jo dobro preluknjamo s špino in pustimo počivati še vsaj 15 minut na toplem. Nato potico pečemo približno 1-2 uri pri 165 (znak za stopinjo) C.

Nasvet: Po 30 minutah pečenja potico pokrijemo s folijo in jo pečemo dalje.

Pečeno ohladimo in posladkamo.

Nasvet: Potica se bo najlepše ohladila, če jo po koncu peke pustimo še 5 minut v pekaču in jo nato zvrnemo na mrežico, kjer naj se pokrita počasi ohladi.

Avtor : Delimano

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci