Paleo piščančji kari
Čas kuhanja:
45 minut
Čas priprave:
45 minut
Skupni čas:
45 minut
- Sestavine:
-
- pločevinka kokosovega mleka
- curry pasta
- korenje, par kosov
- dve bučki
- zelena koleraba
- ingver v kosu
- piščanec
- začimbe
- Priprava:
-
Priprava: Dve žlici curry paste (zelene) daš v vroč lonec, da zadiši. Brez maščobe.
Dodaš pločevinko kokosovega mleka, nekaj naribanih korenčkov, dve na drobno nasekljani bučki, malo zelene kolerabe na kocke narezane. Centimeter ingverja naribaš in vržeš v pisker. Dodaš pol male žličke mlete kumine in pol male žličke česna v prahu. Streš par zrn koriandra in dodaš v župo. Ko vse skupaj zavre, dodaš piščanca, ki si ga skuhal ločeno (meso in voda). Fino je, da so kosi, ki imajo kosti (vrat, perutničke, kračice), da jih kuhaš dolgo in nato preden daš v pisker ločiš od kosti. Koža gre stran!
Potem pustiš, da na nizkem ognju vre 15 do 20 minut.
Avtorica paleorecepta: Sergeja Oštir
Več o paleo dieti preberite tukaj.