Pica Chicago
Čas kuhanja:
20 minut oz. manj
Čas priprave:
20 minut oz. manj
Skupni čas:
20 minut oz. manj
- Sestavine:
-
- 1/2 skodelice moke
- 1/2 skodelice koruznega zdroba
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 1 skodelica neslanega masla
- 1 zavojček suhega kvasa
- 1 skodelica tople vode
- Salama
- Sir mocarela
- 1 čebula
- Gobe
- Paradižnikova omaka
- Parmezan
- Priprava:
-
Navodila:
V skledi zmešajte moko, koruzni zdrob, sladkor, sol, maslo in kvas. Dodajte vodo in pripravite testo.
Polovico testa razvaljajte v krog, ki je malce večji od pekača. Namestite testo v pekač.
Prekrijte ga z eno plastjo salame. Naribajte sir mocarela in ga potresite čez salamo. Čez sir potresite še gobe, narezane na rezine, in čebulo. Prekrijte s še eno plastjo salame.
Tudi drugo polovico testa razvaljajte v krog in z njim prekrijte pico. V zgornjo plast testa naredite majhne luknjice in prelijte s paradižnikovo omako. Pekač prekrijte z aluminijasto folijo.
Pečico segrejte na 220 °C in pico pecite 20 minut. Po vrhu potresite s parmezanom in postrezite.