V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Puding z dateljni in kandiranim ingverjem

Čas kuhanja : 45 minut
Čas priprave : 45 minut
Total time : 45 minut
Sestavine:

Preliv:

  • 500 ml smetane
  • 120 g rjavega sladkorja muscovado
  • 2 ½ žlice ingverjevega sirupa
  • ščepec soli

Pudding:

  • 180 g razkoščičenih dateljnov, razrezanih na kockice
  • 250 ml vode
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 40 g sesekljanega kandiranega ingverja
  • 175 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • 55 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
Priprava:

Enostaven in okusen desert, s pikico na i - ingverjem

Prvi korak: preliv

V kozici Delimano® Ceramica zmešajte sladkor, smetano, sol in sirup ter zmes pristavite na štedilnik. Stopite sladkor. Kuhajte približno 5 minut, da se mešanica rahlo zgosti. Polovico omake prelijte v kalup in ga postavite v zamrzovalnik. Drugo polovico shranite za serviranje.

Drugi korak: puding

V nizkem loncu Delimano® Ceramica Skillet segrejte dateljne in vodo. Ko začne le-ta vreti, odstavite s štedilnika in umešajte sodo bikarbono. Dodajte ingver.

V drugi posodi presejte moko, pecilni prašek in sol. Z mešalnikom penasto stepite maslo in sladkor. Postopno umešajte jajca. Dodajte in umešajte polovico mešanice z moko, nato dodajte mešanico z dateljni in še preostalo mešanico. Dobro zmešajte.

Namastite posodo Delimano® Ceramica Dry Cooker™. Vlijte mešanico in pecite približno 45 minut. Ustreznost peke preverite tako, da v sredino zapičite zobotrebec, ki mora biti čist, ko ga izvlečete ven.

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci