Rezanci Alfredo
Čas kuhanja:
45 minut
Čas priprave:
45 minut
Skupni čas:
45 minut
- Sestavine:
-
- 300 g rezancev
- 300 g piščančjega mesa ( najbolje prsi )
- 2,5 žlice masla
- 300-350 g smetane za kuhanje
- 2 pesti naribanega parmezana ( priporočam Parmigiano Reggiano )
- 2 čajni žlički česna v prahu
- 2 čajni žlički čebule v prahu ( lahko jo naribate, če čebule v prahu nimate)
- ščepec belega popra
- sol (po okusu)
- Priprava:
-
Recept je pripravila Ana Kristanc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: 10 - 15 minut
Čas kuhanja: 15 - 20 min
V Delimano loncu Casserole zavremo vodo, posolimo in skuhamo rezance.
Medtem, ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Piščanjčja prsa ali fileje narežemo na približno 3-4 mm debeline. Začinimo s soljo, poprom, čebulo v prahu in česnom v prahu.
V Delimano ponvi segrejemo maslo na največji temperaturi. Ko je maslo segreto, dodamo začinjeno meso in ga dobro popečemo na obeh straneh. Pečeno meso damo na krožnik.
V ponev, kjer nam je ostalo dobro začinjeno maslo z mesnim sokom, prilijemo smetano za kuhanje. Dodamo parmezan, po okusu še malo soli in popra ter vse skupaj zavremo. Dodamo nazaj meso, ki smo ga pred tem narezali na koščke.
Na koncu dodamo še kuhane rezance in vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.
Oglejte si video posnetek priprave recepta: