Sarajevski čevapčiči
Čas kuhanja:
45 minut
Čas priprave:
45 minut
Skupni čas:
45 minut
- Sestavine:
-
- 1 kg govedine (meso pod vratom)
- 2 dag soli
- 2 so 3 stroke česna
- 1 do 2 dcl vode
- Priprava:
-
Postopek
Potrebno količino govedine narežite na manjše kose, enakomerno posolite in nato shranite v hladilnik za 48 ur.
Pripravite “česnovo vodo” , ki je narejena iz 2 do 3 strokov česna zmešanega z 1 do 2 dcl vode. Pripravljeno mešanico pustite v hladilniku 24 ur.
Ko je meso v hladilniku odležalo 48 ur, z aparatom za mletje mesa, zmeljite meso in dodajte “česnovo vodo”, ki je v hladilniku obstala 24 ur.
Meso zdaj še dvakrat zmeljite.
Namesto govedine lahko uporabite jagnjetino ali ovčetino v razmerju 3:1.