V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Tarte tatin

Čas kuhanja:

1 ura oz. več

Čas priprave:

1 ura oz. več

Skupni čas:

1 ura oz. več

Sestavine:
  • 150 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 10 majhnih jabolk
  • 550 g krhkega testa.
Priprava:

Jabolčna pita po starem francoskem receptu

Čas priprave in kuhanja: več kot 60 min.

Tarte tatin je klasična francoska sladica, ki združuje bogate okuse jabolk, karamele in krhkega testa. Pripravili smo jo z Delimano pekačem.

1 korak:

Jabolka olupite, izdolbite sredico in narežete na rezine. Za recept potrebujete približno 10 majhnih jabolk. Če jih ne boste takoj dali kuhati, jih prej pokapajte z limoninim sokom in vodo. Jabolka skuhate v Delimano kozici z malo vode, samo toliko, da krhlji zavrejo in ostanejo čvrsti. Če boste jabolka uporabili takoj, lahko uporabite tudi surova, neprekuhana.

2. korak

V pečico položite Delimano pekač, na 200°C, da se segreje.

3. korak

Pripravimo karamelo. Ne skrbite, res je preprosto! Na srednjem ognju v Delimano ponvi stopite maslo, dodajte sladkor, ga premešajte ter počakajte da se karamelizira. Občasno premešajte, a ne preveč. Z mešanjem namreč temperatura upada, zato se obrorožite s potrpežljivostjo. Pazite tudi, da ne segrevate premočno, da se karamela ne zažge ali ni enakomerno pečena.

Ko ste zadovoljni s teksturo in barvo, odstranite ponev z ognja in karamelo takoj nalite v vroč pekač. Ker je pekač segret, se karamela v njem ne bo ohladila in strdila.

Na karamelo, po celotni površini pekača, naložite kuhane krhlje jabolk.Pazite, da se ne opečete, karameliziran sladkor je izredno vroč!

4. korak

Iz hladilnika vzemite krhko testo (recept zanj dobite pri jabolčni piti, tukaj) in ga na debelo razvaljajte po pomokani površini na približno velikost pekača. Testo položite preko jabolk in ob straneh potlačite ali odrežite višek. Na vrhu ga prebodite z vilicami.

5. korak

Tarte tatin položite v pečico in pečete pri 200°C 20 do 25 minut, dokler testo ne vzhaja in ima lepo zlato rjavo barvo.

6. korak

Vzamete pito iz pečice in jo pustite ohlajati približno 10 minut. Pekač s Tarte tatin prekrijte s folijo in ga obrnete - zvrnete, na kuhinjski pult ali veliko desko. Videli boste, kako se bo karamela vkuhala v jabolka in na sladici naredila čudovite vzroce.

Ohlajeno sladico narežite in postrezite s smetano in dodatno karamelo. Dodate ji lahko tudi sladoled.

Namig

Namesto jabolk lahko uporabite tudi breskve, marelice, hruške, lahko pa ga naredite tudi z bananami (le teh prej ne kuhate).

Avtor :

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na 080 14 74
Imate vprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Delimano svetovalci