Vindaloo
Čas kuhanja:
Počasno kuhanje
Čas priprave:
Počasno kuhanje
Skupni čas:
Počasno kuhanje
- Sestavine:
-
- 1000 g piščanca, razrezanega na kose in brez kože;
- sol in črn poper;
- maslo;
- 3 stroki česna, olupljeni in nasekljani;
- 2 skodelici drobno nasekljane rumene čebule;
- 2 žlici ingverja v prahu;
- 2 žlički mlete kumine;
- 2 žlički mletih rumenih gorčičnih semen;
- 1 žlička mletega cimeta;
- ½ žličke mletih nageljnovih žbic;
- 1 žlica kurkume;
- 1½ žličke kajenskega popra;
- 1 žlica paprike;
- 2 žlici limoninega soka;
- 2 žlici destiliranega belega kisa;
- 1 žlička rjavega sladkorja;
- 2 žlički soli;
- 2 skodelici vode;
- pasta tamarinde: 2 žlici posušene tamarinde, ki jo zmešamo z dvema žlicama vroče vode in precedimo skozi cedilo.
- Priprava:
-
Priprava:
- Kose piščanca začinite s soljo in poprom. Segrejte veliko ponev, v njej stopite maslo in popecite piščanca do zlato rjave barve. Kose piščanca odstranite iz ponve in jih položite v pokrit pekač.
- V ponev, v kateri ste popekli piščanca, dodajte česen in čebulo; prepražite ju, dokler ne dobita zlato rjave barve. Stresite v pekač, skupaj z ingverjem, kumino, gorčičnimi semeni, cimetom, nageljnovimi žbicami, kurkumo, kajenskim poprom in papriko.
- Vse skupaj nekaj minut pražite na štedilniku, nato pa dodajte še vse ostale sestavine razen dekoracije. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju vse dokler se piščanec ne zmehča; to traja približno 45 minut.
- Med kuhanjem jed nekajkrat pomešajte, nato pa za zadnjih deset minut kuhanja odstranite pokrovko in tako omogočite omaki, da se zgosti. Dodajte še dekoracijo po okusu in postrezite.